Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μπρος γκρεμός και πίσω Σύριζα;

   Σας ευχαριστώ που μου επιτρέπετε να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου, που βασανίζουν το μυαλό μου, δένουν κόμπο το στομάχι μου, ανεβάζουν την πίεση μου και δεν με αφήνουν να ησυχάσω. Βλέπω, λοιπόν, αυτό το στημένο παιχνίδι που παίζεται στις τηλεοπτικές εκπομπές και ακούω και στις αντίστοιχες ραδιοφωνικές, που έχει τίτλο ''Ο Σύριζα έρχεται, η ευημερία φεύγει''... Δεν είμαι Σύριζα, ούτε τον έχω ψηφίσει και ποτέ μου, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι δίχως προηγούμενο. Όλοι μα ΌΛΟΙ εναντίον ενός! Ρε γαμώτη μου, αναρωτιέμαι, είναι τόσο δύσκολο να καταρρίψει την όποια επιχειρηματολογία του ή το πρόγραμμά του, ένας εκπρόσωπος κάποιου ιδεολογικά αντίπαλου κόμματος, που χρειάζεται και την συνδρομή, που την παρέχουν με ιδιαίτερη  ευχαρίστηση ομολογουμένως, των υπόλοιπων κομμάτων τις όποιας αριστεράς; Θα μου πείτε εδώ, πως δεν είναι και πολύ εύστροφοι αυτοί οι δεξιοί του Μπατσόκ, της Νέας Τρομοκρατίας και των Αν.Ελ.(...σαν φίρμα ναυτιλιακής είναι πανάθεμά τους, τυχαίο;) αλλά αυτοί του Κάπα Κάπα Ελλ. και της Δημοκρατικής Αριστεράς (...λέμε τώρα!) πόσο ζόρι τραβάνε με την πάρτη του; Αντί της αλληλεγγύης και της μεγαλοψυχίας, προς έναν ιδεολογικά γείτονα πολιτικό χώρο που έτυχε σημαντικής εκλογικής προτίμησης στις τελευταίες εκλογές και ανακάτεψε λίγο και την τράπουλα του πολιτικού μας και όχι μόνο συστήματος, πέφτουν πάνω του σαν αδελφοκτόνοι και ιδανικοί αυτόχειρες! Κανένα είδος fair play, ακόμα και στο ποδόσφαιρο που θεωρείται βάρβαρο άθλημα, απαγορεύεται να επιτίθενται δύο παίκτες σε έναν! Αντί λοιπόν να την πέφτουν όλοι μαζί οι της αριστεράς στα κυβερνητικά κόμματα των τελευταίων σαράντα χρόνων που μας ισοπέδωσαν κανονικά, κάθονται και ασχολούνται με τον αν ο Σύριζα έχει συνιστώσες, αν θα ακυρώσει- ή καταγγείλει- ή διαπραγματευτεί την δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, αν γουστάρει την Ε.Ε., αν θα μας βγάλει απ το ΝΑΤΟ, αν θα κόψει δραχμή ή ρούβλι, αν είναι υπέρ του αντάρτικου πόλεων(!), αν θα συνεχίσει να παίρνει πέτσινα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός κι αν ο Τσίπρας λούζεται με ροδόνερο και μέλι γι΄ αυτό ειν΄ όμορφο κοπέλι! Ταυτίζονται με τους ακροδεξιούς μεταγραφέντες απ΄ το Λάος, ακομπανιάροντας με τους Άδωνι, Πλεύρη, Βελόπουλο και τον πρώην τσεκουροφόρο φύλαρχο της νεολαίας ΕΠΕΝ και νυν δελφίνου Μάκη Βορίδη, που τρέμουν μην καταλάβουν οι 'κομουνιστές' την εξουσία και στήσουν γκιλοτίνες στο σύνταγμα! Εν τω μεταξύ οι χρυσαυγήτες σκοτώνουν τον κόσμο εξαπολύοντας απειλές δεξιά και αριστερά και απολαμβάνουν την ασυλία ιδεολογικής κριτικής, μετά και την φοβερή τιμωρία του αποκλεισμού τους από τις πολιτικές συζητήσεις, που δεν είναι και το φόρτε τους!
   ΡΕ, έχεις απέναντι σου τους κύριους υπαίτιους της κατάντιας μας, τους ηθικούς αυτουργούς χιλιάδων αυτοκτονιών, τους πολιτικούς που ευθύνονται για την κακοδιαχείριση, το πελατειακό κράτος, την διαφθορά, την ανεργία, την φτώχεια, την αυθαιρεσία, τον παράνομο πλουτισμό ημετέρων, την εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους, τον μαρασμό της υπαίθρου, της δικτατορίας των μονοπωλίων, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, τον εκφασισμό της κοινωνίας, ΑΥΤΟΥΣ που μας έφτασαν στο ΜΗΔΕΝ και δεν τους ξεμπροστιάζεις σε κάθε ευκαιρία; Τι ρόλο βαράνε πια; Πόσο καλά βολεμένοι σ΄ αυτή την κατάσταση είναι και από ΠΟΤΕ; Μήπως, ανέκαθεν έπαιζαν το ρολάκι της δήθεν αμφισβήτησης και της τάχα μου κόντρας για να ελέγχουν και τα ρίφια που βγήκαν απ΄ το μαντρί και μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο το σύστημα που τους ταΐζει; Δεν ρωτάω... είμαι σίγουρος πως αυτός είναι ο σκοπός της ύπαρξής τους. Τρέμουν μήπως και τα πράγματα οδηγηθούν σε καταστάσεις που δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα για να ανακόψουν την λαϊκή οργή που συσσωρεύεται χρόνια τώρα και κάποια ώρα θα ξεσπάσει. Τότε δεν θα μπορεί κανένας Σύριζα να την συγκρατήσει, όπως δυστυχώς δεν μπορεί να την εκφράσει ξεκάθαρα και απενοχοποιημένα και σήμερα.
   Μία θέση ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη θα΄ πρεπε να χαρακτηρίζει ΟΛΗ την αριστερά, δεν συνεργαζόμαστε - δεν συνδιαλεγόμαστε - δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που συμμετέχουν ή στηρίζουν Μπατσόκ και Νέα Τρομοκρατία. Γιατί απαιτούμε να μην έχουμε καμία σχέση με τους για χρόνια διαχειριστές της εξουσίας αλλά με τον ίδιο τον λαό, απ΄ όπου η εξουσία εκπορεύεται, ΓΚΕ-ΓΚΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου