Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ελευσίνα...τόπος αλλού!

Το μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόστηκε, κι απ' ότι όλα δείχνουν θα συνεχίσει να ισχύει στην Ελλάδα, έχει μια άγνωστη λέξη, την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μια επίσκεψη στην γειτονική Ελευσίνα θα πείσει και τον πιο δύσπιστο. Μια πόλη προικισμένη με έναν εύφορο κάμπο (που τώρα δεν τολμά κανείς να καλλιεργήσει), με έναν απ τους πιο ενδιαφέροντες και σημαντικής ιστορικής σημασίας αρχαιολογικό χώρο (που αφέθηκε στην τύχη του), με πρόσβαση στην θάλασσα (που η κολύμβηση και το ψάρεμα είναι απαγορευτικά), παραδόθηκε απ' τους κρατούντες, στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης και της προκοπής του τόπου, στα χέρια των επενδυτών-εθνικών ευεργετών που ασελγούν κατ΄εξακολούθηση πάνω της! Διυλιστήρια, τσιμέντα, χαλυβουργική, έβαλαν μαύρη ταφόπλακα στο φυσικό περιβάλλον, στα ζώα και τα πουλιά της περιοχής και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων του Θριάσιου πεδίου. ''Ο εφιάλτης της Περσεφόνης'' σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκη και στίχους του Νίκου Γκάτσου, απ τον δίσκο ''Τα παράλογα'' του 1976, τα λέει όλα...


...εδώ απ τα Υπόγεια Ρεύματα και τον Απόστολο Ρίζο.


Τι τύχη! Άγρυπνοι φύλακες και ανέξοδοι επίσης!


''Ουφ...όλα απ' τα πόδια μας να περνάνε πια!''



Εκκλησίες, καμπαναριά, και ρολόγια με την γαλανόλευκη, συμπληρώνουν την εικόνα του τυπικού ελληνοχριστιανικού αρχαιολογικού χώρου!!! 


Τα φουγάρα απ' το παλιό εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου του Τιτάνα, που λειτουργούσε επί χρόνια δίπλα ακριβώς στον αρχαιολογικό χώρο!!!


Ηλιοβασίλεμα στον τόπο του εγκλήματος...


Στα χαμηλότερα επίπεδα της ατμόσφαιρας είναι εμφανής η ατμοσφαιρική ρύπανση...


Η νέα Σελήνη, με compact και δίχως τρίποδο...πάλι καλά!
Συνεχίζεται...

1 σχόλιο:

  1. Α.Α. (Αδικαιολογήτως Απούσα)27 Μαρτίου 2012 στις 10:32 π.μ.

    Ημέρα θεάτρου σήμερα.
    Κι από την πατρίδα του Αισχύλου -εμείς οι ντόπιοι- πολύ σε ευχαριστούμε για την ανάρτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή