Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

1ο αντι-μάθημα marketing στο Α.Σ.




Την Δευτέρα 23/1 στο Αυτόνομο Στέκι, το βραδάκι, έγινε το πρώτο αντι-μάθημα marketing από την Τέττα, που έχει μακρά πείρα στο αντικείμενο, με σκοπό την κατανόηση του τρόπου  λειτουργίας αυτού του πολύτιμου εργαλείου για τον καπιταλισμό και όχι μόνο, είτε αυτό χρησιμοποιείται στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, είτε για την προώθηση κάποιου συγκεκριμένου καταναλωτικού προϊόντος. Αφού λοιπόν ξεκίνησε με κάποια εισαγωγικά σχετικά με το marketing, πέρασε με χρονολογική σειρά σε μια ιστορική περιοδολόγηση με δείγματα από διαφημιστικές καταχωρήσεις, που προβάλλουν μέσω της προώθησης των προϊόντων πρότυπα και στάσεις ζωής.


Διαφήμιση του αυτοκινήτου Ford model T, που αποτέλεσε σταθμό σε σχέση με τον τρόπο παραγωγής του, εγκαινιάζοντας την γραμμή παραγωγής, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα προσιτό στην απόκτησή του αυτοκίνητο. 


Απίστευτοι Αμερικάνοι! Διατάζουν τους πολίτες να κάνουν τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια τους νωρίς προς αποφυγήν συνωστισμού, για να αποτρέψουν εκμετάλευση του γεγονότος από τον εχθρό, με πιθανή βομβιστική επίθεση από μέρους του!


Αφίσα που προτρέπει τους Εβραϊκής καταγωγής πολίτες να καταταγούν στον Βρετανικό στρατό, και παρακάτω εξαιρετικές Αμερικάνικες ρατσιστικές διαφημίσεις...



''Γιατί η μαμά σου δεν σε πλένει με σαπούνι fairy?''...ανατριχίλα!


...καταναλωτικών προϊόντων.


Προπαγανδιστική του Β' παγκοσμίου πολέμου, που καλούσε τις γυναίκες να εργαστούν, κάτι που αυτές έκαναν, με μικρότερα πάντα μεροκάματα συγκριτικά με αυτά των ανδρών!


Διαφημίσεις προβολής του American dream...




...με φεμινιστικές ευαισθησίες!



...και πολλά τσιγάρα που κάνουν μόνο καλό και που εγγυώνται γι' αυτό κάποιοι απίστευτοι και ανύπαρκτοι τύποι...


...όπως ο santa claus ας πούμε, που η γενειάδα του θά 'πρεπε να' ναι κίτρινη απ την νικοτίνη αλλά την πλένει κάθε μέρα με χλωρίνη για να παραμένει άσπρη σαν το χιόνι...


...και κάτι ξοφλημένοι τριτοκλασσάτοι ηθοποιοί του χόλιγουντ, που ήταν καλοί μόνο στον ρόλο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών!



Τα αντι-μαθήματα θα συνεχιστούν για τις επόμενες δύο Δευτέρες γύρω στις 7 στο Αυτόνομο Στέκι Ζωοδόχου Πηγής και Ισαύρων...στο υπόγειο. Δεν πειράζει κι αν χάσατε το πρώτο, ελάτε αν βρίσκετε ενδιαφέρον το εγχείρημα. 

1 σχόλιο:

  1. μπράβο στα παιδιά, μπράβο και στην δασκάλα. ωραία φάση, αν μπορέσω θα έρθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή